Elkészítés: Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd elkezdjük párolni az apróra vágott vöröshagymát. Pár perc után hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük, megszórjuk pirospaprikával, jól összekeverjük, majd felöntjük a vízzel.
Addig főzzük, míg sűrűbb pörköltalapot kapjunk.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd állandó keverés mellett a pörköltalaphoz keverjük. Jól kiforraljuk, majd beletesszük a kockára vágott harcsát. Óvatosan összekeverjük, és pár perc alatt puhára főzzük. Főzés közben többször megrázogatjuk, de keverni már nem szabad, mert összetörik a hal húsa.
Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Egy edényben kevés olajat melegítünk, majd rátesszük az alaposan lecsepegtetett tésztát. Hozzákeverjük a túrót, majd ízlés szerinti mennyiségű sóval és apróra vágott kaporral ízesítjük.
Egy nedves konyharuhára ráhelyezünk 2 db réteslapot, majd megkenjük olajjal. Ismét ráhelyezünk 2 db réteslapot, és szintén megkenjük olajjal. Végül ráhelyezzük a maradék 2 db réteslapot, és rákanalazzuk az előzőleg elkészített túrós csuszát. A két szélét kicsit behajtjuk, majd a konyharuha segítségével felcsavarjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a rétest. Olajjal megkenjük, majd előmelegített sütőbe helyezzük. Közepes hőmérsékleten, szép pirosra sütjük.
A harcsapaprikást tányérra szedjük, majd egy szelet rétest melléhelyezve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.