A megtisztított gyöngy- és tarkababot áztassuk külön edényben egy éjszakára hideg vízbe. Másnap szűrjük le, és tegyük 2 lábosba 1-1 gerezd fokhagymával, 1-1 db babérlevéllel, és 1-1 tk sóval. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük puhára, majd szűrjük és csepegtessük le.
A zöldbabot tisztítsuk meg, majd tegyük forrásban lévő, sós vízbe, és főzzük majdnem teljesen puhára. Szűrjük le és mártsuk jéghideg vízbe, majd szűrőlapáttal emeljük ki. Az öntethez keverjük össze a mustárt az olívaolajjal és a finomra vágott petrezselyemmel. A bacont süssük ropogósra száraz serpenyőben.
Tegyük tálba a háromféle babot, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk össze a mustáros öntettel. Ha szükséges, sózzuk meg, majd tegyük tálra, rendezzük el rajta a sült baconszeleteket, és kínáljuk pirított bagettkarikákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.