1. A tojásokat főzzük meg, majd tegyük hideg vízbe, végül pedig pucoljuk meg. Én keményre főztem a tojásokat, de ízlés szerint főzhetjük rövidebb ideig is, akkor a sárgája még folyós marad.
2. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A zsemlét áztassuk be vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki.
3. Egy tálba tegyük bele a darált húst, majd adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. Alaposan gyúrjuk össze, és ha szükséges ízesítsünk utána. Ezután osszuk el a masszát annyifelé ahány tojást megfőztünk. Én 3 nagy tojást főztem meg, így jó nagyok lettek.
4. Az előzőleg megfőzött tojásokat forgassuk meg a lisztbe, így könnyebben rátapad majd a hús. Ezután a tenyerünkbe lapítsuk el az egyik húsmasszát, majd helyezzük rá az egyik tojást, és formázzuk meg. Ezután először forgassuk bele a lisztbe, majd az előzőleg villával felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Mindegyik tojással így járjunk el.
4. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a bepanírozott húsos-tojásokat és lassan süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Sütés közben többször forgassuk át az olajban, hogy mindenhol teljesen átsüljön a hús. Az elkészült tojásokat tálalásig tartsuk melegen.
5. A babot öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, egy mokkáskanál sót, majd főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki egészen.
6. A mézet keverjük simára a citrom levével, a magos mustárral, és a mogyoróolajjal, majd öntsük rá a teljesen kihűlt babra. Ezután óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek kellően átjárják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.