A csirkemellet vékony csíkokra, majd apró kockára vágom, összekeverem a reszelt fokhagymával, beleteszem az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, sózom, borsozom, majd hozzáteszem a késsel pépesített szalonnát és alaposan összekeverem.
A húsos massza felével megtöltöm a sonkaprést, belehelyezem a kolbászkákat, majd rákanalazom a maradék húst és ráteszem a tetejét, melyet az első fokozatra szorítok. A lezárt prést beleteszem egy lábasba, majd felengedem annyi vízzel, hogy a rugók feléig érjen.
Beleteszem a fűszereket, a zöldségeket, belógatom a vízhőmérőt és 78 fokosra főzöm a vizet. 1,5 órát főzöm és végig ügyelek rá, hogy a víz hőmérsékletét 78 fokon tartsam. a főzési idő felénél, kiveszem a prést, egy tálcára helyezem és egy fokozattal lejjebb nyomom a tetejét, majd kb. 20 perc múlva megint kiveszem és megint egy fokozattal lejjebb nyomom.
A levében hagytam kihűlni, reggel kibontottam és nagyon nagy boldogság ért, mert egy nagyon finom, omlós, szaftos sonkát kaptam.
Megjegyzés
Ez egy nagyszerű recept, mint ahogy az is nagyszerű, hogy finom, friss házi sonkát készíthetünk, ezen felül ha van időnk nekilátni és "nagyüzembe gyártani" nagyszerű gasztro ajándék is lehet az ünnepek alkalmával és persze az ünnepi asztalon is nagyon jól mutat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.