Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem 1 kanál cukorral, a sárgáját habosra keverem a maradék cukorral. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaó) előbb összevegyítem, majd a tojássárgájához szitálom. A fehérjét beleforgatom. Kb. 20-30 percig sütöm kerek tortaformában.
A töltelékhez a meggyet leszűröm, a levében felfőzöm a pudingot ízlés szerint cukorral, de jobb, ha savanykás. A meggyszemeket ketté vagy háromfelé szedem, fahéjas cukorba forgatom.
A tortalapot 3 lapba vágom, miután kihűlt. Az első rétegre a meggypép fele, majd a tejszín fele kerül, ebbe belenyomkodom a meggy felét, majd a második tortalap jön, erre pedig a többi tölteléket és tejszínt rakom, a tetejére kerül a harmadik lap. Az egész tortát bekenem vajkrémmel (a vajat habosra keverem ehhez a porcukorral), ez biztosítja, hogy a marcipán nem színeződik és nem ázik el, ezáltal nem fog repedezni.
A marcipánt porcukron kinyújtom, a tortára simítom, alul levágom a maradékot. A mintához kb. 6-8 kocka csokit felolvasztok gőz fölött egy darabka vajjal. A habzsák legvékonyabb idomcsövét használtam a felvitelhez, vékony ecsettel alakítottam ki a végleges formát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.