Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem 1 kanál cukorral, a sárgáját habosra keverem a maradék cukorral. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaó) előbb összevegyítem, majd a tojássárgájához szitálom. A fehérjét beleforgatom. Kb. 20-30 percig sütöm kerek tortaformában.
A töltelékhez a meggyet leszűröm, a levében felfőzöm a pudingot ízlés szerint cukorral, de jobb, ha savanykás. A meggyszemeket ketté vagy háromfelé szedem, fahéjas cukorba forgatom.
A tortalapot 3 lapba vágom, miután kihűlt. Az első rétegre a meggypép fele, majd a tejszín fele kerül, ebbe belenyomkodom a meggy felét, majd a második tortalap jön, erre pedig a többi tölteléket és tejszínt rakom, a tetejére kerül a harmadik lap. Az egész tortát bekenem vajkrémmel (a vajat habosra keverem ehhez a porcukorral), ez biztosítja, hogy a marcipán nem színeződik és nem ázik el, ezáltal nem fog repedezni.
A marcipánt porcukron kinyújtom, a tortára simítom, alul levágom a maradékot. A mintához kb. 6-8 kocka csokit felolvasztok gőz fölött egy darabka vajjal. A habzsák legvékonyabb idomcsövét használtam a felvitelhez, vékony ecsettel alakítottam ki a végleges formát.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.