Elkészítés: A tésztához a hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítünk. Amíg a töltelékkel foglalkozunk, pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát fokhagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a sót és a bazsalikomot, majd a spenótot is, és aláöntünk kb. 1 dl paradicsomlét, összefőzzük. Jó sűrű legyen, a vizet teljesen főzzük el róla.
A tésztát 8 részre osztjuk, egyenként kerek lapokra nyújtjuk. Megtöltjük a fenti töltelékkel, gombócokat formálunk belőlük.
A gombócokat a zárásukkal lefelé egymás mellé tesszük egy serpenyőbe. Megszórjuk szezámmaggal, 1-2 percig közepes lángon sütjük őket. Majd kb. 2 dl vizet öntünk rá, lefedjük, és teljes lángon a keletkező gőzben 7-8 perc alatt megfőzzük.
Langyosan vagy melegen bazsalikomos paradicsomszósszal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.