Először a leveles tésztát készítjük el. A hideg vízben feloldjuk a sót, majd hozzáadjuk az ecetet. A lisztet elmorzsoljuk 10 dkg vajjal, és összekeverjük az ecetes sós vízzel. Puha felületűvé gyúrjuk. Cipót formálunk, majd nedves konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A tésztát lisztes felületen négyzet alakúra nyújtjuk és a közepére helyezzük a vajtömböt. Ráhajtjuk a tésztaleveleket úgy, hogy a tészta mindenütt fedje a lisztes vajat. A tésztát először megütögetjük a sodrófával, majd fél centi vastagságú, szabályos téglalappá nyújtjuk. Ezután elkezdjük a hajtogatást. Először duplán hajtjuk, majd hagyjuk 30 percig pihenni, majd szimplán is meghajtjuk. Ezt követően kinyújtjuk és 230-250 fokos sütőben 8 percig sütjük. 8 perc után meghintjük porcukorral és még 2 percig sütjük.
A habtejszínt felmelegítjük, elkeverjük a matcha porral, majd 50 dkg fehércsokira öntjük. Hagyjuk, hogy a csoki felolvadjon benne, majd hozzáadjuk a vajat és hűlni hagyjuk hűtőben.
A málnákat egy kevés vízzel és a cukorral elkezdjük főzni. Amikor már összeestek a málnaszemek, hozzáadjuk a pektint. Zselés állagú lekvárt gőzölünk belőle.
2 dkg cukrot felmelegítünk amíg karamell nem lesz belőle. Az egész pisztáciát belemártjuk, és ahogy kihúzzuk hagyjuk, hogy kis karamellcsúcs képződjön a végére. Ez lesz a tányérunk egyik dísze.
A csokoládé karikákhoz a 10 dkg fehércsokit temperálnunk kell. Ehhez a csokit maghőmérővel folyamatosan mérve felmelegítjük 43 fokosra, majd márványlapon a csoki 2/3-át folyamatos mozgatás közben 29 fokosra hűtjük. Ha lehűlt, hozzáadjuk és tovább mozgatjuk a tálban lévő fehércsokit is, amíg azzal együtt 29 fokos nem lesz. Egy áttetsző csokipapírra vékonyan kihúzzuk, kb. fél cm nagyságokban késsel beirdaljuk, majd kör formájúra hajtjuk és hagyjuk megszilárdulni. Ha megszilárdult és leszedjük a papírról, karikákra kell törnie a beirdalások mentén.
A leveles tésztából kisebb lapokat vágunk ki. A kihűlt matchás csokoládékrémet egy robotgépben habossá verjük, majd habzsákba töltjük és a tésztalapokra pöttyözzük. Ebből 3 réteget készítünk. A pisztáciát nagyobb darabokra vágjuk és meghintjük a mille feuille tetejét. Ráhelyezzük a fehércsoki karikákat is. A végén a mártott pisztáciával díszítjük. Körbe tesszük mellé a lekvárt és ehető virágokkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.