A kekszet összeaprítjuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük (adhatunk hozzá kevés vanília aromát is). Egy tortaformába nyomkodjuk, berakjuk a hűtőbe.Az almákat meghámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy edénybe egy kiskanálnyi vajat olvasztunk. Rádubjuk az almákat, a fűszereket, a cukrot és pár csepp citromlevet facsarunk rá, majd felöntjük a ciderrel. Puhára főzzük. Mikor már sűrű alatta a szósz, ráöntjük a juharszirupot is. Hagyjuk kihűlni.A mascarponét és a Philadelphia sajtot cukorral, vaníliával és lime héjjal kikeverjük. Hozzáadjuk a habtejszínt majd ezzel is tovább keverjük. A 100 ml tejszínt picit felmelegítünk, beletesszük a zselatint, elkeverjük és hozzáöntjük a krémhez. Tovább keverjük. Egy stabil krémet kell kapnunk. A kihűlt alma egy részét hozzákeverjük. A krémet a kekszre rakjuk. A maradék almát a tetejére halmozzuk. Pár szem pekán diót törünk a tetejére. A hűtőbe tesszük addig, amíg teljesen megdermed.A sós karamellhez a cukrot egy edénybe tesszük és addig melegítjük lassú tűzön, míg világos karamell nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a vajat és a sót. Addig keverjük, míg a vaj elolvad. Végül a tejszínt is beleöntjük. Sűrűn kevergetve addig főzzük, míg besűrösödik és a karamell elolvad. A karamell öntetet mellé vagy a torta tetejére is önthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.