- A húsos töltelékhez a meghámozott burgonyát apróra kockázzuk. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A serpenyőben felhevített 1 ek olajon a darált húst 3 percig pirítjuk. Közepes tűzön hozzáadjuk a burgonyát, a hagymát és a gyömbért, a kurkumával, a korianderrel, a csiliporral, valamint a fűszerkeverékkel ízesítjük, és további 3 percig pirítjuk. Beleforgatjuk a borsót, 2 percig pároljuk, majd megsózzuk és félretesszük.
- A krumplis töltelékhez a meghámozott burgonyát kb. 15 percig főzzük. A megtisztított hagymát és gyömbért, valamint a friss koriandert finomra vágjuk. A mustármagot az 1 ek felforrósított olajon 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, valamint a gyömbért, és további 3 percig pirítjuk. Belekeverjük a borsót, a citromlét és a fűszereket, majd 2 percig pároljuk. Egy tálban összeforgatjuk a darabosra áttört burgonyával és az aprított korianderrel, végül megsózzuk.
- A széthajtott réteslapokat összesen kb. 30 csíkra vágjuk. A csíkok végének egyik szélére 1-2 ek tölteléket halmozunk, majd átlósan ráhajtjuk a tésztát, hogy háromszöget kapjunk. A hajtogatást az ellenkező irányba többször megismételjük, végül a túllógó rész szélét bevizezett ujjunkkal megnedvesítjük, és a tésztacsomagra nyomjuk.
- Fritőzben vagy lábosban felforrósítunk 2,5 l olajat 180 fokra. Belehelyezzük a tésztatáskákat, 1-2 percig sütjük, és közben megforgatjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni, és melegen tálaljuk.
ÉDESBURGONYÁS RÉTESBATYU (SAMOSA) >>>