A teafüvet és a mentát kancsóba tesszük, majd 7,5 dl forró vizet öntünk rá, és kb. 5 percig állni hagyjuk.
A forrázatot egy tiszta üvegkancsóba szűrjük, és belekeverjük a porcukrot. Miután kihűlt, hozzáadjuk az almalét, és fogyasztásig a hűtőben tartjuk.
A teát jégkockákra töltve, mentalevéllel díszítve kínáljuk.
Megjegyzés
Szomjoltó és frissítő hatású ital a nyári hőségben. Jégkocka nélkül is kellően hideg lesz, ha éjszakára a hűtőbe teszed. Mentaággal és citromkarikával is díszítheted.
Forrás: Joanna Farrow (szerk.): Zöldfűszerek a konyhaművészetben, Jószöveg Műhely Kiadó, 2005 / átdolgozva
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.