Elkészítés: A páchoz a fokhagymagerezdeket pépesítem, a friss petrezselyemzöldet és a rozmaringot petrezselyemdarálón ledarálom, a 2 evőkanálnyi olívaolajjal, a kakukkfűvel és a pesztóval eldolgozva pácot készítek.
A szűzérmét hosszában, laposabbik oldalán felénél mélyebben bevágom, hogy szépen ki tudjam teríteni. Sózom, borsozom, pár percet állni hagyom, majd alaposan bekenem az elkészített pácolajjal, félórányit pihentetem.
Közben a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítva felteszem főni 1 csirke farháttal, levesnek. A farhát a kutyusom ebédje lesz, ezért nem szerepel a hozzávalókban. :))) Amikor kész, a zöldségeket leszűröm, összeturmixolom, szép zöldségmártássá. A farhátról leszedem a húst, és azt kutymorgónak ebédként tálalom. Valami neki is jár!
A gombát megtisztítom, majd nyersen összeturmixszolom, víztartalma miatt ez nem gond. Az így kapott gombapépet kevés olajon sóval, borssal megpárolom, ha kész a gombamártásom, félreteszem.
Az újkrumplit alaposan átmosom, hajában, sós vízben félpuhára főzöm, majd leszűröm.
Előveszem a szűzpecsenyét, a bevágott részébe beletöltöm a juhtúrót, majd összehajtva szép hengeralakúra formázom.
Tépek alufóliából egy akkora darabot, amibe a szűzérmét kényelmesen be tudom csomagolni, megkenem olívaolajjal. Ráfektetem a három ív réteslapot, arra a baconszeleteket helyezem, majd rákanalazom a gombamártás felét, végül ráteszem a juhtúróval megtöltött, szépre formázott szűzérmét. Szorosan feltekerem az egészet, a fólia végeit alaposan lezárom, hogy a sütéskor keletkező íz és szaft benne maradjon. Az egészet behelyezem egy tepsibe vagy sütőtálba.
A félig főtt újkrumplikat hosszában kettévágom, sózom, borsozom, kenőtollal minden oldalát megkenem a húshoz készített olajos pác maradékával, majd lapos oldalával lefelé egy kivajazott tepsibe rakosgatom őket, szépen egymás mellé, egy szintben. Tetejüket alaposan megszórom friss, aprított rozmaringgal.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, beleteszem a becsomagolt, töltött szűzérmét, és félórányit sütöm. Az idő elteltével a sütő másik szintjére berakom a rozmaringos krumplimmal telt tepsit, és hőlégkeveréssel sütöm tovább, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor kiveszem a húst, eltávolítom róla a fóliát, majd pici olajat aláöntve visszateszem saját sütőedényébe, és a sütőbe visszahelyezve a krumplival együtt addig sütöm, míg mindkettő teteje pirosra, ropogósra sül (3-4 perc).
A becsomagolt szűzérmét centis szeletekre vágom, a zöldség- és gombamártást felmelegítem, majd tálalok. Egy adagba 2-3 szelet húst, néhány szem rozmaringos újburgonyát adok, melléjük kanalazok a kétféle mártásból.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.