Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Juhtúróval töltött szűzérme rozmaringos újburgonyával recept
recept
Rafinált

Juhtúróval töltött szűzérme rozmaringos újburgonyával

90 perc
0 adag
Megfizethető
2010. 07. 28.

Elkészítés

Elkészítés: A páchoz a fokhagymagerezdeket pépesítem, a friss petrezselyemzöldet és a rozmaringot petrezselyemdarálón ledarálom, a 2 evőkanálnyi olívaolajjal, a kakukkfűvel és a pesztóval eldolgozva pácot készítek.

A szűzérmét hosszában, laposabbik oldalán felénél mélyebben bevágom, hogy szépen ki tudjam teríteni. Sózom, borsozom, pár percet állni hagyom, majd alaposan bekenem az elkészített pácolajjal, félórányit pihentetem.

Közben a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítva felteszem főni 1 csirke farháttal, levesnek. A farhát a kutyusom ebédje lesz, ezért nem szerepel a hozzávalókban. :))) Amikor kész, a zöldségeket leszűröm, összeturmixolom, szép zöldségmártássá. A farhátról leszedem a húst, és azt kutymorgónak ebédként tálalom. Valami neki is jár!

A gombát megtisztítom, majd nyersen összeturmixszolom, víztartalma miatt ez nem gond. Az így kapott gombapépet kevés olajon sóval, borssal megpárolom, ha kész a gombamártásom, félreteszem.

Az újkrumplit alaposan átmosom, hajában, sós vízben félpuhára főzöm, majd leszűröm.

Előveszem a szűzpecsenyét, a bevágott részébe beletöltöm a juhtúrót, majd összehajtva szép hengeralakúra formázom.

Tépek alufóliából egy akkora darabot, amibe a szűzérmét kényelmesen be tudom csomagolni, megkenem olívaolajjal. Ráfektetem a három ív réteslapot, arra a baconszeleteket helyezem, majd rákanalazom a gombamártás felét, végül ráteszem a juhtúróval megtöltött, szépre formázott szűzérmét. Szorosan feltekerem az egészet, a fólia végeit alaposan lezárom, hogy a sütéskor keletkező íz és szaft benne maradjon. Az egészet behelyezem egy tepsibe vagy sütőtálba.

A félig főtt újkrumplikat hosszában kettévágom, sózom, borsozom, kenőtollal minden oldalát megkenem a húshoz készített olajos pác maradékával, majd lapos oldalával lefelé egy kivajazott tepsibe rakosgatom őket, szépen egymás mellé, egy szintben. Tetejüket alaposan megszórom friss, aprított rozmaringgal.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, beleteszem a becsomagolt, töltött szűzérmét, és félórányit sütöm. Az idő elteltével a sütő másik szintjére berakom a rozmaringos krumplimmal telt tepsit, és hőlégkeveréssel sütöm tovább, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor kiveszem a húst, eltávolítom róla a fóliát, majd pici olajat aláöntve visszateszem saját sütőedényébe, és a sütőbe visszahelyezve a krumplival együtt addig sütöm, míg mindkettő teteje pirosra, ropogósra sül (3-4 perc).

A becsomagolt szűzérmét centis szeletekre vágom, a zöldség- és gombamártást felmelegítem, majd tálalok. Egy adagba 2-3 szelet húst, néhány szem rozmaringos újburgonyát adok, melléjük kanalazok a kétféle mártásból.

Megjegyzés
Ezt az ételt teljesen saját ötletből akkor készítettem, amikor a századik receptem beküldésére készültem, isteni finomra sikerült! Sajnos időhiány miatt magát a receptet akkor nem tudtam összeállítani, de most rászántam magam, nem a századik, hanem a 111. beküldött receptem lesz. Elkészítése kicsit macerás, de megéri a fáradtságot, bizton állíthatom! A gombamártással és a tésztás burkolattal kicsit hasonlít a Wellington bélszínre, de teljesen más mind az alapanyagok, mind a készítés módjában. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek, jó étvágyat kívánva hozzá! Ja, és látogassátok a „Pasik a konyhában” blogunkat, melyet Dzsafi és Nordkapp barátaimmal közösen szerkesztünk! Üdv Nani. A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.