Előkészítés: A piskótatésztát és a cukrozott gyümölcsöt 5x5 mm-es kockára vágjuk, mindkettőt a rumba áztatjuk.
Elkészítés: A sárgakrémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A pudingport simára keverjük a hideg tej negyedével és a tojássárgákkal. A tojásfehérjéket a cukor negyedével kemény habbá verjük. A maradék tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot felforraljuk, és hozzáadjuk a hidegen kikevert pudingos tejjel, 3-4 perc alatt folyamatos keverés mellett sűrűre beforraljuk. A tűzről levéve gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzunk, cukorral beszórjuk a formákat. A sárgakrémet összekeverjük a kockára vágott piskóta és gyümölcs darabokkal, majd a masszát a formákba töltjük. A formákat forró vízzel töltött tepsibe állítjuk, 20 percre a sütőbe tesszük, majd kihűtjük. A puncsmártáshoz a tojások sárgáját a tej egy részével, a cukorral és a pudingporral kikeverjük. A maradék tejet a vaníliával felforraljuk, és hozzáadjuk a tojáshoz. Vízfürdő fölött habosítjuk, közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük a rumot, és a kemény habbá felvert tejszínhabot. Kevés piros ételfestékkel rózsaszínűre színezzük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 382 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.