Elkészítés: A kacsamellek bőrös felét szépen bekockázom egy éles késsel. Egy nagyobb serpenyőt szárazon a tűzhelyre teszek, felforrósítom, és a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé fordítva elősütöm. Ilyenkor sok zsír kisül belőle, majd megfordítom, és a húsba is bezárom hő hatására az ízeket.
Ezután tálra szedem, először magos mustárral megkenem, majd befűszerezem minden oldalukat.
A sütőt 180 C fokra előmelegítem. Előveszek egy nagyobb sütőzacskót, ennek az aljára darabolom a fehér hagymát, majd ráhelyezem az elősütött, fűszerezett kacsamelleket. Egész kevés vörösbort még melléöntök, szorosan lezárom, majd a zacskó tetejét több helyen megszurkálom, hogy a gőzök tudjanak távozni belőle.
Betolom a sütőbe, és 80 perc múlva elkészül.
A kroketthez a főtt, áttört burgonyát összekeverem a tojással, a fűszerekkel és annyi liszttel, hogy állagra sodorható tésztát kapjak, Adagonként kisodrom, feldarabolom, majd tojásfehérjében és zsemlemorzsában megforgatom. Olajban kisütöm.
A chutney-hoz a vajban a fűszereket és hagymát megpirítom, majd hozzáadom a gyümölcsöket, a vörösbort, a balzsamecetet, a csípős chiliszószt, a cukrot, és állandóan, óvatosan kevergetve 10-15 percet lassan forralom. Ezzel elkészült.
A kacsamellet a krokettel és a gyümölcsösz szósszal tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.