Elkészítés: A kacsamellek bőrös felét szépen bekockázom egy éles késsel. Egy nagyobb serpenyőt szárazon a tűzhelyre teszek, felforrósítom, és a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé fordítva elősütöm. Ilyenkor sok zsír kisül belőle, majd megfordítom, és a húsba is bezárom hő hatására az ízeket.
Ezután tálra szedem, először magos mustárral megkenem, majd befűszerezem minden oldalukat.
A sütőt 180 C fokra előmelegítem. Előveszek egy nagyobb sütőzacskót, ennek az aljára darabolom a fehér hagymát, majd ráhelyezem az elősütött, fűszerezett kacsamelleket. Egész kevés vörösbort még melléöntök, szorosan lezárom, majd a zacskó tetejét több helyen megszurkálom, hogy a gőzök tudjanak távozni belőle.
Betolom a sütőbe, és 80 perc múlva elkészül.
A kroketthez a főtt, áttört burgonyát összekeverem a tojással, a fűszerekkel és annyi liszttel, hogy állagra sodorható tésztát kapjak, Adagonként kisodrom, feldarabolom, majd tojásfehérjében és zsemlemorzsában megforgatom. Olajban kisütöm.
A chutney-hoz a vajban a fűszereket és hagymát megpirítom, majd hozzáadom a gyümölcsöket, a vörösbort, a balzsamecetet, a csípős chiliszószt, a cukrot, és állandóan, óvatosan kevergetve 10-15 percet lassan forralom. Ezzel elkészült.
A kacsamellet a krokettel és a gyümölcsösz szósszal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.