1. Válasszunk szét 2 db tojást. A sárgájákat keverjük krémesre 15 dkg vajjal, 12,5 dkg porcukorral és 2 ek rummal. A fehérjékből verjünk kemény habot 12,5 dkg cukorral. Forgassuk össze a két masszát, majd dolgozzunk bele 35 dkg meghámozott, lereszelt almát, 35 dkg lisztet, 2 dkg kakaóport és 1 tasak sütőport.
2. Töltsük a tésztát kivajazott, kilisztezett, kb. 26 cm-es csatos tortaformába és süssük 160 fokos sütőben kb. 50 percig. Hagyjuk a formában kihűlni.
3. Közben olvasszunk meg gőz felett 10 dkg csokoládét. Töltsük papírzacskóba, vágjuk le a sarkát, és díszítsük a csokoládéval a kihűlt süteményt. Tejszínhabbal kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.