Egy tálban felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl langyos tejben. Egy másik tálban összekeverjük a kakaóport a cukorral és a vaníliás cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a tojást, a csipet sót, az olvasztott margarint, a cukrot és a maradék langyos tejet. Jól összedolgozzuk, átgyúrjuk. Letakarjuk, és kb. 1 órát pihentetjük, amíg a duplájára nem nő.
Ha a tészta már megkelt, lisztezett, sík felületen átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik cipót kör alakúra nyújtjuk ki (ráhelyezünk egy nagy lapos tányért, és körbevágjuk.) Ezt a kör alakú tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal, és jó vastagon megszórjuk a cukros kakaóval.
A második cipót is kör alakúra nyújtjuk ki, tányér segítségével kör alakúra vágjuk, majd ráhelyezzük a cukros-kakaós tésztára
A kör közepére egy kis poharatnyomunk, és 16 egyenlő részre vágjuk fel a tésztát. Ezután felhajtunk két egymás melletti cikkelyt, a jobb oldalit jobbra, a bal oldalit pedig balra tekerjük (kétszer tekerünk). A végénél a tésztát kissé összecsipkedjük. Ezt minden cikkellyel megcsináljuk kettesével (így 8 pár lesz).
A tetejét lekenjük tejjel, és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.