Az élesztőt 1 dl langyos tejben, csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk.
A megmaradt langyos tejet és a tészta többi hozzávalóit (kivéve a kakaóport és a 2 ek tejet) is beletesszük a lisztbe, jól összedolgozzuk, gyúrjuk, míg egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát nem kapunk. Letakarjuk és 1 órát pihentetjük.
Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport és a 2 ek.tejet, majd ezeket is elfelezzük, így lesz 2 cipó kakaós, és 2 cipó világos színű tésztánk.
Egy lisztezett deszkán egyforma kör alakúra kinyújtjuk az egyik világos és az egyik kakaós cipót, majd egymásra rakjuk. Alulra a kakaós, felülre a világos kerül és 8 egyenlő háromszögre felvágjuk. A szélesebb részére rátesszük a mogyorókrémet, majd mint a kifliket feltekerjük.
A megmaradt kakaós, illetve világos színű tésztacipót, ugyanúgy kinyújtjuk kör alakúra. Most is egymásra rakjuk, de most fordítva, a világos kerül alulra, és a kakaós felülre. Ezt is 8 egyenlő háromszögre felvágjuk, töltjük és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé, sorba helyezzük a kifliket, letakarjuk és kb. 20 percig pihentetjük, a tetejét tejjel lekenjük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.