A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy pici cukrot, majd felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd jól összedolgozzuk. (Ha keményebbnek találjuk a tésztát kis tejet még lehet hozzá tenni.) Hűvös helyen legalább fél órát pihentetjük.
A tésztát négy darabra osztjuk. A gombócokat lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. Nem kell túl vastagnak lennie, mert még úgy is kel.
Háromszögekre osztjuk, és mindegyikbe egy adag lekvárt vagy nutellát teszünk, majd feltekerjük. Ha feltekertük, kicsit meghajlítjuk és lekenjük tojássárgájával, majd kb.10 perc múlva tojásfehérjével, és még 10 perc után megint tojásfehérjével. Így nagyon szép fénye lesz.180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.