A mogyorós nugátdesszert elkészítéséhez a lisztet, a darált mandulát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük, majd összegyúrjuk a hideg vajjal, illetve a tojássárgájával. Fóliába csomagolva kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 1,5 cm széles, 4 cm hosszú csíkokra vágjuk (kb. 45 db lesz).
A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon (gáztűzhelyen 3-as fokozaton) 8-10 perc alatt megsütjük.
A nutellát gőz fölött megolvasztjuk, nejlonzacskóba töltjük, a sarkát levágjuk, és a krémet a kihűlt tésztacsíkokra nyomjuk. Mindegyiknek 3 szem mogyorót teszünk a tetejére.
Az étcsokoládét is megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a mogyorós desszerteket, és a mázt hagyjuk megszilárdulni. Minyonpapírba téve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.