Először elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a cukrot megfelezzük, az egyik felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, és mindkettőt habosra verjük. A sütőporral, kakaóporral és a darált dióval elkevert lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot is lazán belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A megsült, meleg piskótát megkenjük a mogyorókrémmel.
A krémhez megfőzzük a pudingot a csomagoláson található útmutató szerint, majd hűlni hagyjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd amikor a puding már kihűlt, összekeverjük a két masszát. Kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Összeállítjuk a süteményt: a mogyorókrémes piskótára rákenjük a vaníliás krémet, majd kirakjuk egy sor vajas keksszel, erre kenjük a kakaós krémet, és kirakjuk még egy sor vajas keksszel.
Végül a felvert habtejszínnel díszítjük. A tetejére hinthetünk kevés kakaóport, vagy pörkölt, aprított mogyoróval is megszórhatjuk.
Megjegyzés
Legyen az ünnepi asztalunk dísze ez a nagyon finom krémes sütemény. Nem tartozik a legegyszerűbb sütemények közé, de a látvány és az íz mindenért kárpótol.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.