A lisztet a deszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a durvára reszelt vajat.
Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd apránként hozzáadunk kb. 100 ml jéghideg vizet, míg a tészta össze nem áll, majd folpakba csomagolva, 20 percre a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez kevergetve forraljuk fel a tejet, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és hagyjuk kihűlni.
Vegyük elő a tésztát, és lisztezett felületen nyújtsuk ki hosszúkás téglalappá. Jöhet a hajtogatás: gondolatban osszuk háromfelé, és hajtsuk középre előbb a bal, majd a jobb oldalát 1/3-1/3 arányban, azután forgassuk el 90 fokkal, ismét nyújtsuk ki, és hajtsuk háromrét.
Ha kész, folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük fél órára, és még háromszor megismételjük a műveletet.
Utoljára kinyújtjuk a tésztát, 2-3 mm vastagra, majd rásimítjuk a kakaós krémet, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, és 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük őket a 180 fokos sütőben. Még forrón megszórjuk mindet porcukorral.
Megjegyzés
Mivel a csigák sütés közben megnőnek, hagyjunk közöttük kellő távolságot!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.