Elkészítés: Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a tejet, és kézmelegre langyosítjuk. Egy dagasztótálban elmorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a tejet, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sót, a tojást meg a sáfrányt, és alaposan kikeverjük az egészet. A liszttel puha, rugalmas tésztává dagasztjuk, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
Lisztezett deszkán még egyszer alaposan átgyúrjuk, és tetszés szerint formázzuk. A nagy kalácshoz 6-7 db kb. 3 cm átmérőjű, 40-60 cm hosszú rudat sodrunk, és a megvajazott sütőlemezen loknikat, copfokat formázunk belőle. A loknikba egy-egy mazsolaszemet nyomunk. Megkenjük tojással, és ismét kelesztjük 20-30 percig. Középmeleg (200°C) sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.