Elkészítés: Először elkészítjük a piskótát. Célszerű először a sütőt előmelegíteni 200 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk, s külön-külön felverjük 4-4 kanál cukorral. A fehérjéhez adjuk a sót, a cukorhoz pedig a vaníliás cukrot. Előbb a fehérjét, majd a sárgáját verjük fel kemény habbá. Ha kész, akkor a sárgájához hozzáadjuk az olajat, ezt is eldolgozzuk. A sárgáját beleforgatjuk óvatosan a fehérjehabba. Először 4 evőkanálnyi lisztet adunk a keverékhez, a sütőport és a diót. Majd újra 4 evőkanál liszt jön, így nem lesz csomós.
Egy 40x40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy alaposan kikenjük, lisztezzük. Az előmelegített sütőben, max. 15 percig sütjük. Ha már a tészta kezd elválni a szélétől, akkor célszerű tűpróbát végezni a közepénél, mert valószinüleg már készen van.
A krémhez a puha margarint a porcukorral jó habosra felverjük a vaníliával együtt. Egy kis lábosban felmelegítjük a tejet (2 dl), egyből hozzáadjuk a lisztet, s kézi habverővel folyamatosan keverve kis láng felett besűrítjük. Elzárom a tüzet, hozzáadjuk a cukrot, azt is eldolgozzuk benne. Hagyjuk hűlni, csak langyosan adjuk a vaníliás margarinhoz. A kihűlt tészta tetején egyenletesen elosztjuk a krémet.
A mázhoz vízgőz felett egy tálban összemelegítjük a feldarabol tortabevonót a margarinnal. Ha már nem forró a csokimáz, a süteményt bevonjuk vele. Kockákra vagy rombuszokra vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.