Elkészítés: 6 literes lábosban kevés zsiradékon rózsaszínűre pirítok 3 fej vöröshagymát, megfuttatok rajta 2-3 gerezd fokhagymát, kicsit körbepirítgatom rajta a tarjakockákat, megszórom pirospaprikával, majd beleteszem a káposztát. Felengedem kb. 2 liter vízzel, ízesítem (nem sózom) babérral, köménnyel, egész borssal, és lassan főzöm.
Kevés zsiradékon külön serpenyőben megdinsztelem a maradék 2 fej vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatom benne. Egy keverőtálban össze állítom a húsgombóc masszát a darált hússal, árpagyöngyével, dinsztelt hagymával, 2 tojással, sózom, borsozom, megszórom a pirospaprikával, majorannával, és a lecsóalapot hozzáadom. Jól összedolgozom, vizes kézzel közepes nagyságú gombócokat formázok, és szorosan a káposzta tetejére rakosgatom. Kb. 1 órát lassan főzöm, majd a gombócokat kiszedem, elkészítem a rántást, és hozzáadom a káposztához.
Ízesítem a kaporral, kevés borsikafűvel, csipet cukorral, ha szükséges, pár csepp ecetet és sót adok még hozzá, majd visszahelyezem a káposzta tetejére a gombócokat, és lassan összeforralom.
Tejföllel és kenyérrel kínálom!
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.