A megtisztított póré és újhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma zöldjét külön felkarikázzuk, a meghámozott fokhagymát finomra vágjuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
A lábosban felhevített olívaolajon a pórét, az újhagyma fehér részét, a fokhagymát és a citromhéjat kevergetve pároljuk 3 percig. Ezután hozzáadjuk a citromlé felét, valamint az újhagyma zöldjét, és beforraljuk a felére. A tűzről levéve hűlni hagyjuk 15 percig, majd összeforgatjuk a tejföllel, a ricottával, a maradék citromlével és ízlés szerint sóval.
A kaprot és a citromfüvet néhány levélke kivételével finomra vágjuk, majd a tejfölbe forgatjuk. A mártogatóst megsózzuk és tálkába merjük. A félretett zöldfűszerekkel díszítjük, és a rudakra vágott nyers zöldséggel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.