A porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett melegítsük 60 fokra. Vagyis addig melegítsük, míg az ujjunkat belenyomva megcsípi a meleg, cukros keverék.
Ezután öntsük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a citromlevet és az étkezési keményítőt, majd a robotgép legmagasabb fokozatán keverjük folyamatosan 10 percig, hogy egy igen kemény habot kapjunk.
Ezután töltsük bele egy nyomózsákba, melynek csillagcső van a végén, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk ízlés szerinti méretű habkarikákat.
Meg is színezhetjük a habot pár csepp zselatinos ételszínezővel, majd nagyjából összekeverve töltsük bele a habot a nyomózsákba.
Végül helyezzük be a tepsit előmelegített sütőbe, majd 80 fokon szárítsuk 120 percig. Én légkeverésnél 50 fokon 120 percig szárítottam, és egyszerre két tepsivel tettem be.
Ezalatt az idő alatt a habkarika teljesen megszárad (a közepe is) és egy mozdulattal fel lehet venni a papírról. Ezután száraz, hűvös helyen tároljuk.
Megjegyzés
Karácsonyi fenyőfa díszítéséhez készítsük el saját magunk a habkarikát. Ez igen egyszerű, és csakis a szárítása hosszadalmas egy kicsit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.