A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük verni, ha felhabosodott akkor kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot. Addig verjük amíg a cukor elolvad, és kemény fényes hab lesz. Ekkor megszórjuk a tetejét porcukorral és tovább verjük, majd belekeverjük a keményítőt és az alma ecetet.
A habot ketté vesszük, az egyik felébe belekeverjük a zöld mandula ételfestéket, a másik felébe pedig a vérnarancsot. A sütőt 120 fokra előmelegítjük. A kétféle habot külön habzsákokba töltjük és egy sütőpapírral kibélelt tesibe karikákat nyomunk. Betoljuk az előmelegített sütőbe 60 percre. Majd résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját itt hagyjuk kihűlni.
Karácsonykor többféle kelt kalácsot szoktam készíteni én csak a tojás sárgáját használom a tésztába . Így elég sok tojásfehérje marad ki. Ilyenkor ötletelek ,hogy a megmaradt tojásfehérjét hogyan használjam fel változatosan. Most színes habkarikákat készítettem alig vártuk, hogy kész legyen és meg kóstoljuk. Kicsit robosztusra sikerült de majd finomítok rajta karácsonyra .
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.