A karalábékat megpucoljuk, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Meghámozzuk és felaprítjuk a hagymát is. Egy nagyobb lábasba tesszük a karalábét és a hagymát,sózzuk és az olajon kicsit megdinszteljük, rátesszük a piros paprikát és egy liter vízzel felengedjük. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
Ameddig felforr a víz elkészítjük a húsgombócokat . Egy tálban jól összedolgozzuk a darált húst a zúzott fokhagymával, 2-3 csipetnyi apróra vágott zöld fűszernövényt (petrezselyem,csombor,kapor)adunk hozzá,sózzuk,borsozzuk, feltörünk egy tojás és hozzáadjuk. Belekeverjük a zabpelyhet és jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
Nedves kézzel beletesszük a lobogó főzelékbe. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul, időnként megkavarjuk. Rátesszük az apróra vágott petrezselymet,csombort,kaprot (ízlés szerint).
Elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a korpával,hozzáadjuk a tejszínt, Egy merítőkanálnyi főzőlével felengedjük, majd hozzáadjuk a karalábéhoz, hagyjuk még pár percig rotyogni, ha szükség utána ízesítünk. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel és tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.