A tojás sárgáját habosra verjük a fele cukorral, a tojás fehérjéből, a cukor másik felével nem túl kemény habot verünk. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként belekeverjük a lisztet.
A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd a tésztát óvatosan belekanalazzuk, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának. 166 fokra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt készre sütjük.
A tejszínt felforraljuk, félretesszük. Egy magas falu edényben karamellizaljuk a cukrot, és, amikor már egyáltalán nem kristályos, hozzáöntjük apránként a tejszínt. (Azért kell a magas falu edény, mert ekkor felfut a keverékünk.) Ha feloldódott a karamell, adjuk hozzá a fehér csokoládét. Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe 8 órára,míg besűrűsödik, de egész éjszaka is ott maradhat.
Másnap, elekrtomos habverővel verjük fel a krémet: először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig, hogy ne csapódjon ki.
A piskótát félbe vágjuk, és a betöltjök a krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson belőle egy kevés. Étcsokoládé forgáccsal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.