A szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, a forró vizet, és jól kikeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és óvatosan belekeverjük a masszába.
Egy 22×36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a beleöntjük, majd elsimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
A lapokhoz a hozzávalókat, a liszt kivételével, egy lábasba tesszük, majd felmelegítjük úgy, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Lehúzzuk a tűzhelyről, langyosra hűtjük, belekeverjük a lisztet, és ha összeállt, lisztezett deszkára borítjuk, meggyúrjuk, majd három egyforma súlyú darabra vágjuk.
A tepsink hátoldalára sütőpapírt teszünk, és a lapokat egyenként rányújtjuk, majd a még meleg sütőben, 180 fokon, 8-9 perc alatt készre sütjük.
A lefőzött, kihűlt kávéval elkeverjük a cukrot és a lisztet, majd csomómentesre és sűrűre főzzük, ha kihűlt, a vajjal kihabosítjuk.
A piskótát kettévágjuk. Egy mézes lapot a tálcára helyezünk, megkenjük a krém negyedével, következik a piskóta, majd krém, lap, krém, piskóta, krém a sorrend, és az utolsó lappal befedjük.
A csokoládét a vajjal és az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Botmixerrel csomómentesre keverjük és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.
Megjegyzés
Nagyon finom kávés krémmel töltve a mézes és piskótalapok.Jó emeletes süti,akár tortának is megfelelne.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.