Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és 2 centis kockákra vágjuk. A kelbimbókat száruktól, foltos leveleiktől megtisztítjuk és a kettőt együtt annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. (Ha mélyhűtött kelbimbót veszünk, azt később kell a burgonyához adni, mert rövidebb idő alatt puhul meg.) Közben a szalonnát vékony csíkokra szeljük, és egy serpenyőben kiolvasztjuk úgy, hogy a vajat is hozzáadjuk. A lisztet néhány perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta, majd a húslevessel felengedjük. Végül a felaprított petrezselymet is beleszórjuk és a leszűrt burgonyát meg kelbimbót beleforgatjuk. Jól megsózzuk, megborsozzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Párolt húsok mellé a legjobb, de sültekhez is illik.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.