A langyos tejhez hozzákeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A tojássárgáját összekeverjük az olajjal, majd beleöntjük a keverőtálba. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd hozzászitáljuk a sóval összekevert lisztet. Ezután robotgéppel pár perc alatt megdagasztjuk a tésztát. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)
A megdagasztott tésztát kelesztőtálba tesszük, majd langyos helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastag téglalappá. (én 20 cm hosszú, és 70 cm széles lappá nyújtottam ki a tésztát)
Ezután kb. 3 cm-es csíkokra felvágjuk, majd minden tésztacsíkot félbe hajtunk, és megcsavarunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól 2-3 centi távolságra ráhelyezzük a megcsavart tésztacsíkokat. A tojássárgát összekeverjük a tejjel, majd lekenjük a tésztacsíkokat.
Ezután ízlés szerint megszórjuk magokkal, vagy nagy szemű tengeri sóval, majd szobahőmérsékleten további 30 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem) szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve, pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük teljesen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.