A már sütésre előkészített tésztát megkenjük a kechuppal. A tészta felére rárakjuk a sonkát, és a másik felével betakarjuk. Kissé összelapítjuk, majd kb. 1-1,5 ujjnyi csíkokra vágjuk. Ebből kb. 8-9 db 24 cm-es csík lesz.
A csíkokat megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megkenjük őket az enyhén felvert tojással, megszórjuk a magvakkal, vagy sajttal, és a forróra előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor a tészta már szépen levelesedik, csökkentjük a hőt 150-160 fokra. A rudakat a tepsin langyosra hűtjük, majd tányéron tálaljuk. Sör vagy borkorcsolyaként, rágcsaként fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.