A vizet, a vajat, a sót, a cukrot felesszük főni és ha felforr beleöntjük a lisztet és állandóan kavarjuk. Addig amíg össze nem áll és elkezd recsegni a tészta.
Lehúzzuk a tűzről és egy tojást gyorsan elkeverjünk benne, hagyjuk kihűlni. Amikor langyo,s akkor egyenként hozzáadjuk a többi tojást és nagyon jól kidolgozzuk.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi nagyságú tésztát teszünk.Távol egymástól mert összenőnek.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük úgy, hogy a sütőbe mellé helyeüzünk egy tálba vizet: így gőzben sül meg, és könnyű lesz a tészta.
20 perc után visszavesszük a hőt 140 c még 15 percig inkább szárítjuk,mint sütjük. Ha megsült kivesszük a sütőből és még melegen recés késsel levágjuk a tejét a fánkoknak, hogy a gőz távozzon.
Elkészítjük a krémet: a 4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, apránként hozzá adjuk a lisztet, és egy kevés tejet, hogy folyós legyen, a maradék tejet felforraljuk.
Levesszük a tűzről és folyamatosan hozzákeverjük a tojáshoz, ha kész, visszatesszük a tűzre és besűrítjük a krémet.
Ezután kihűtjük, a tejszínt felverjük. Ha kihűltek a fánkok, akkor megtöltjük először a krémmel majd tejszínt teszünk rá. Végül a fánkok tetejét megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
A Képviselőfánkot ajánlom a húsvéti ünnepi asztalra.Győnyörüek és nagyon finomak.A Gyerekek Kedvenece Lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.