Elkészítjük az égetett tésztát az alaprecept szerint. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól 5-6 cm távolságra 4 cm átmérőjű rózsákat nyomunk belőle. Kevés vízzel megkenjük őket, majd a 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
A töltelékhez összekeverjük a pudingport a hideg tejjel, a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. A zselatint a félkeményre vert tejszínhez szitáljuk, majd kemény habbá verjük az egészet. A pudinghoz forgatjuk, és a hűtőbe tesszük.
A sodóhoz felkockázzuk a meghámozott almát. Lábosba tesszük 2 dl vízzel, a cukorral, a vaníliaeszenciával, a mézzel és a fahéjjal együtt, majd 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük, aztán besűrítjük a kevés vízzel elkevert pudingporral.
A képviselőfánkok kalapjait levágjuk, majd habzsák segítségével rózsákat nyomunk bele a vaníliás tejszínkrémből. A langyos almasodóval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.