A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük, míg a tészta elválik az edény falától, végül folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. Ha kihűlt elektromos mixerrel egyenként belekeverjük a tojásokat. Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire gömb alakokat nyomunk. A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel, majd a sütőt 200 fokra visszavéve készre sütjük. A sütő ajtaját 1/2 óráig nem nyithatjuk ki, mert különben összeesik a fánk.
Ha megsültek a fánkok, a sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. A kalapjukat levágjuk. A belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
A krémhez vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és a kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk, sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot. A tejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkokat, majd rá a tejszín és a fánk kalapja. Porcukorral enyhén meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.