1 dl langyos tejjel, 1,5 dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a kovásszal elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben feloldunk egy csipet sót.
A liszt közepébe mélyedést készítünk, és abba öntjük fenti keveréket, fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen. (A kézi robotgép spirálfeje is alkalmas erre.)
Hozzáöntjük a langyos olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen, letakarva egy óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majdkizsírozott, 1,5 literes kuglóf formába (vagy 26 cm-es kapcsos tortaformába) rakunk belőle egy sort, és locsoljuk meg olvasztott vajjal. Minden sor tészát hintsünk meg bőven cukros dióval. Újból kelesztjük, kétszeresére, és 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Vaníliasodóval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.