Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus mézes krémes recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Klasszikus mézes krémes

75 perc
6 adag
Átlagos
2016. 02. 16.

Elkészítés

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összeolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és pár percig kavargatva hűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Három cipóba osztjuk, és még melegen késpenge vastagságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt 30x34-es sütőlapon, vagy egy tepsi hátán a forró sütőben, 8-10 perc alatt egyesével megsütjük a tésztalapokat. Aranybarna színűre kell sülnie, de vigyázzunk, nehogy megégjen.
  4. Közben a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a tejet. Jól kikeverjük, és kis lángon, sűrű, sima krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg a krém hűl, addig a vajat kikeverjük a porcukorral és a rummal. A krémhez keverjük a tojássárgás főzött krémet. Jól kidolgozva fényes, selymes krémet kell kapnunk.
  6. A megsütött mézes lapokat megkenjük a 4 evőkanál tejben elkevert rummal, hogy ne kelljen egy napot várni, mire megpuhul a sütemény. Maj a krémmel is megkenjük, és egymásra rétegezzük őket.
  7. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd a sütemény tetejére kenjük, Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és tálalásig ott tároljuk.


Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Kókuszos mézes krémes
Recept
Bonyolult

Kókuszos mézes krémes

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Mézes krémes
Recept
Bonyolult

Mézes krémes

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mézes puszedli
Recept
Egyszerű

Mézes puszedli

50 perc
|
30 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács szelet
Recept
Bonyolult

Mézeskalács szelet

210 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Fodor Emese szerző profilképe

Fodor Emese

Tejfölös mézes
Recept
Rafinált

Tejfölös mézes

85 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Mézes krémes - kevert tésztával
Recept
Mester

Mézes krémes - kevert tésztával

70 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Ékes Andrea szerző profilképe

Ékes Andrea

Mézes krémes kétféle krémmel
Recept
Mester

Mézes krémes kétféle krémmel

90 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Jeneiné Csongrádi Ágnes szerző profilképe

Jeneiné Csongrádi Ágnes

Citromos mézes krémes
Recept
Mester

Citromos mézes krémes

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Mézes krémes gluténmentesen
Recept
Rafinált

Mézes krémes gluténmentesen

90 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Putóczki Gáborné szerző profilképe

Putóczki Gáborné

Hasonló receptek

Hagyományos krémes mézes recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos krémes mézes

75 perc
|
6 adag
|
Költséges
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.