A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a felaprított hagymát, a tojást, a pirospaprika felét, megsózzuk, megborsozzuk, majd jól összegyúrjuk. A kész masszát betöltjük a kicsumázott paprikákba. Egy lábasban sorba lerakjuk a megtöltött paprikákat, felöntjük 3 dl paradicsomlével és 1 dl vízzel. Sóval és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a paprikánk, elkészítjük a paradicsomszószt. Az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és zsemle színű rántást készítünk. Ezután hozzáadjuk a megmaradt pirospaprikát, elkeverjük, végül felöntjük a maradék paradicsomlével. Sűrűre főzzük, cukorral és sóval ízesítjük. A kész szószt a megfőtt parikára öntjük, majd egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.
Megjegyzés
Nálunk itt az Alföldön nagyon kedvelt étel. Főleg nyáron, amikor friss paprika terem a kertben. Én saját főzésű és saját termésből főzött paradicsomlével készítem a töltött paprikát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.