A kókuszréteghez a lisztet csomómentesre keverjük 3 ek tejjel, majd hozzáöntjük a maradék forró tejhez. A tűzről levéve belekeverjük a vanilíás cukrot, és tovább hűtve (kevés tejet elveszünk, hogy a zselatint feloldjuk benne) ezt is a liszes tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön.
A kakaós tésztához a kekszet összetördeljük. A vizet, a kakaót, a porcukrot és a vajat egy edénybe tesszük, és 5 percig főzzük együtt. Végül hozzáadjuk a rumot, majd alaposan összekeverjük a keksszel.
A formába öntjük a kókusz krémre, és végül a tetejét is befedjük a maradék kókuszos krémmel. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, majd pár óra múlva kiborítjuk a formából, eltávolítjuk róla a fóliát és felszeleteljük.
Megjegyzés
Ajánlom mindenkinek, mert nem kíván sok időt az elkészítése, és mutatós sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.