A sütőt alul-felül sütéssel 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük 5 dkg eritrittel, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Kevés vízzel nagyon sűrű, de krémes állagúra keverjük.
A tojásfehérjét 5 dkg eritrittel kemény habbá verjük, majd óvatosan a tészta többi hozzávalójához hozzákeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt mély falú tepsibe (20x30 cm-es) simítjuk, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben a piskóta összeesik. A 10 perc leteltével a hőfokot 160 fokra visszavesszük és további 15-20 percig sütjük.
Az elkészült piskótát negyedóráig hűlni nagyjuk, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk fel.
A mázhoz egy főzőedényben alacsony lángon, kevergetés mellett felolvasztjuk a kakaóport a maradék 5 dkg eritrittel, a kókuszolajjal és 1 dl vízzel. Ha felolvadt a kakaópor, levehetjük a tűzről.
A piskótakockákat először a kakaómázba, majd rögtön a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Megjegyzés
Szoktam úgy is készíteni, hogy a megsült piskótát kettévágom, vaníliás pudinggal megkenem az egyik lapot, ráborítom a másikat, majd kockákra vágom, és úgy forgatom a mázba és a kókuszreszelékbe. Így még finomabb!!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.