Meleg tejbe belerakunk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Összegyúrjuk a lisztet a sóval, a felfutatott élesztővel, a maradék cukorral, a tojással és az olvasztott vajjal, majd jól megdagasztjuk, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, hozzáadva a porcukrot tovább verjük, majd lazán beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Egy lisztezett deszkán 4 mm vastag téglalapra kinyújtjuk a megkelt tésztát, majd rákenve a krémet, a szélesebb felénél elkezdjük feltekerni - mint a bejglit - és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A két végét levágjuk, majd tekercset formálva belőle, egy olló segítségével 3 cm-es bevágásokat ejtünk rajta. Letakarjuk és még 20 percig kelesztjük.
Megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt perc alatt aranysárgára sütjük.
Amikor kész, azonnal lekenjük a tejjel, majd letakarva hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.