Egy tálba kimérjük a vajat, a zsírt, a cukrot, a sót és a lisztet. Összemorzsolunk 2 db tojás sárgájával. Másik tálban az élesztőt, a tejet (nem kell futtatni!) és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a kettőt, majd száraz, hűvös helyen pihentetjük a tésztát kb 30 percig.
Közben elkészítjük a töltelékeket: a kókuszreszeléket, a cukrot, és az áfonyát összekeverjük. Felforraljuk a tejet, a kókuszos keveréket beleöntjük, majd hideg helyre tesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha túlságosan besűrűsödik adjunk hozzá még egy kis tejet.
A tésztát enyhén lisztezett, deszkán kb. 20x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, és vékonyan megkenjük nutellával. A kókuszos tölteléket a kanál gömbölyű felével elsimítjuk a kinyújtott tésztán, és feltekerjük a bejglit. Sütőpapíros tepsibe tesszük fogvájóval átszúrjuk, egészen az aljáig.
Tojássárgájával lekenjük hosszában, majd hűvösre tesszük, amíg meg nem szárad rajta. Kb 160-170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 35-40 percig sütjük, Ha nagyon pirul a teteje akkor alufóliával letakarjuk. Hagyjuk kihűlni, így szeleteljük.
Ha szeretnél egy különleges bejglit kipróbálni idén, ajánlom ezt a kókuszosat, amibe egy kis nutella is került, és az édes ízt, a picit savanykás aszalt áfonya ellensúlyozza.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.