A pulykamellet lehártyázzuk, majd vékony, tenyérnyi szeletekre felszeljük, ha kell kicsit kiklopfoljuk. Ezután sóval, borssal és gyömbérporral bedörzsöljük.
Az aszalt szilvára ráöntjük a bort és 1 percig mikrózzuk.
A baconoket egymás mellé kiterítjük, ráhelyezzük a pulykát, arra pedig a sonkát, sajtot, szilvát és feltekerjük.
Kiolajozott tepsin, alufóliával letakarva 150 fokon 40 percig sütjük, majd fólia nélkül 200 fokon aranybarnára pirítjuk 10 perc alatt.
Szeletelhetjük azonnal, vagy stresszmentesen másnap is, amikor kihűlt a hűtőben.
A mártáshoz minden hozzávalót egy kis lábasba teszünk és egyszer felforraljuk azt, majd levesszük a tűzről. Fogyasztható azonnal vagy vissza melegítve is.
Nézd meg videón, hogyan készül a karácsonyi pulykamell tekercs
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.