A mézeskalács hozzávalóit egy tálban, a hozzávalók sorrendjében összeöntjük, majd kézzel vagy egy konyhai robotgép segítségével egynemű tésztát gyúrunk belőle.
Ha összeállt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 4 felé vágjuk a tésztát, így könnyebb lesz dolgozni vele. Az egyik darabot a deszkán hagyjuk, a másik hármat felhasználásig hűtőbe tesszük.
A nyújtani hagyott mézeskalács tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges karácsonyi formákkal kiszaggatjuk.
A mézeseket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben pontosan 8 perc alatt készre sütjük.
A pohárkrémhez a tejszínt felverjük, a mascarponét, a mézet és a fahéjat beleforgatjuk, és egy pár mézeskalácsot mozsárban, vagy egy zsacskóba téve, sodrófával morzsalékosra zúzunk.
A pohár aljára szórunk a mézeskalács törmelékből, rákanalazzuk a mascarponés krémet, majd újabb adag mézeskalács és krém következik, addig rétegezve, amíg a pohár majdnem teljesen megtelik.
A pohárkrémet fogyasztásig hűtőben tároljuk, tálaláskor felforrósított mézzel, azaz mézkaramellel megcsorgathatjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az ünnepi mézeskalácsos pohárkrém
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.