Az apró kockákra vágott megpirított mangalica szalonna zsírján megfonnyasztottuk a vékony csíkokra vágott hagymát, majd a felkockázott húst is hozzátéve fehéredésig pirítottuk. Felöntöttük a borral, majd meghintettük paprikával, és annyi vizet töltöttünk hozzá, amennyi bőven ellepte. A félbevágott csípős paprika is a lébe került. Mivel pulykahúst használtunk, nem kellett a hús puhulására annyit várni, mint sertéslapocka esetében, de abból is készülhet a raguleves.
Félidőben hozzáadtuk a kockázott zöldségféléket, és a krumplit is, valamint az apróra vágott tárkony, és petrezselyem leveleket. Belefacsartuk fél citrom levét is. Keveset kivettünk e léből, amit csomómentesre kevertünk a tejföllel, majd visszatöltöttük a levesbe.
A leves nagyobb mennyiségben készült bográcsban, de a felsorolt hozzávalókat 4 fő részére adtam meg, az eredeti alkotó elemek arányában.
Megjegyzés
Bográcsos étel, de tűzhelyen is elkészíthető. Ez a tápláló leves remek lehet karácsonyra, vagy a két ünnep között!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.