Elkészítés: Az alsó tortához 10 db tojásfehérjét felverünk kemény habbá, hozzáadjuk egyenként a 10 evőkanál cukrot, majd egyenként a 10 tojás sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzákeverjük apránként a tojáshoz. Magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, előmelegített 175 fokos sütőben sütjük.
Hasonló módon elkészítjük az 5 tojásos piskótát.
A felső tortához szokásos módon készítünk 2x6 tojásos piskótát, és 1x ugyanezt, csak kakaóporral. Míg a lapok hűlnek, addig elkészítjük a krémeket.
A konyakmeggyes krémhez 4 evőkanál lisztet elkeverjük egy kis tejjel, a többi tejet felforraljuk, majd a lisztes keveréket belekeverjük, és sűrű krémmé főzzük, hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint elkeverjük a 20 dkg porcukorral, majd összekeverjük a két masszát. Az 5 tojásos piskótát 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A meggyet belekeverjük a krémbe, hozzáadjuk a rumaromát, és lazán belekeverjük a piskótakockákat. A 10 tojásos piskótát 2 lapra vágjuk és megtöltjük ezzel a krémmel. 2 órára betesszük a hűtőbe.
A vaníliás krémhez felforralunk 5 dl tejet, 3 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 2 dl hideg tejjel és összefőzzük, kihűtjük. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverjük, a két krémet habosítjuk, vanília-aromával ízesítjük. Felverjük az 5 dl tejszínt.
1 sárga piskótalapra a vaníliás krém felét rákenjük, majd a fele tejszínt. Erre rátesszük a barna piskótalapot, a krém másik felét, a tejszínt, és a sárga piskótával zárjuk.
A torta összeállítása: felverjük habnak a 2,5 dl tejszínt. A konyakmeggyes torta szélét levágjuk, és az egészet nagyon vékonyan bevonjuk a tejszínnel.
Porcukorral megszórt gyúródeszkán kisodrunk 1 kg cukormasszát, vagy marcipánt. Sodrófára feltekerjük, és bevonjuk vele a tortát. Széleit elsimítjuk, levágjuk a lelógó részeket, félretesszük.
A vaníliakrémes torta széleit is levágjuk. Átlósan kettévágjuk. Az egyik felét vékonyan bekenjük tejszínhabbal, és a kisodrott, maradék cukormasszával ezt is bevonjuk (a másik felét megehetjük a tortának).
Az alsó tortára a képen látható módon ráillesszük a háromszöget, aminek a helyét gyengén vizes ecsettel lekenünk, hogy jól tapadjon.
A felső torta marcipán bevonatját kb. 2 cm-es távolságokban vonalzóval élt nyomunk bele. Ezt átlósan is megcsináljuk. A vonalak találkozását szívószállal kilyukasszuk, amibe ehető dekorgyöngyöt teszünk.
A maradék marcipánból ökölnyi darabot megszínezünk kékre. Kis diónyi darabból rudakat sodrunk. Ugyanezt a fehérből is megcsináljuk. Kettőt összefonunk, és körben díszítjük a tortát. A megmaradt kék masszát vékonyan kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Feltekergetjük, egymáshoz illesztjük a szirmokat, és a képen látható módon rózsákat készítünk belőle.
Fehér marcipánt megszínezünk zöldre a levelekhez és a bokrokhoz. Az alsó torta virágos mező részére több kis diónyi zöld masszát bokor alaknak ráhelyezzünk. A megmaradt zöld masszából habszedő kanálon átnyomjuk a marcipánt, majd késsel szépen le tudunk venni a kanál domború részéről. Ezeket ráillesztjük a bokrokra. Ugyanígy készíthetünk fát is. Ráhelyezzük a marcipánlapra a figurákat, ne feledjük, hogy ezek alatt is gyengén megvizezzük a torta felületét a tapadás miatt.
A kókuszreszeléket 1 késhegynyi zöld ételpasztával megszínezünk, ez a fű. A fűvel megszórjuk a lapot.
Kevés keményre vert tejszínhabot megszínezünk ételfestékkel, ebből virágokat nyomhatunk a fűre, bokrokra, fákra.
És kész a mű.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.