Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Konyakmeggyes-vaníliakrémes keresztelői torta recept
recept
Rafinált

Konyakmeggyes-vaníliakrémes keresztelői torta

120 perc
0 adag
Költséges
5
2011. 09. 30.

Elkészítés

Elkészítés: Az alsó tortához 10 db tojásfehérjét felverünk kemény habbá, hozzáadjuk egyenként a 10 evőkanál cukrot, majd egyenként a 10 tojás sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzákeverjük apránként a tojáshoz. Magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, előmelegített 175 fokos sütőben sütjük.
Hasonló módon elkészítjük az 5 tojásos piskótát.

A felső tortához szokásos módon készítünk 2x6 tojásos piskótát, és 1x ugyanezt, csak kakaóporral. Míg a lapok hűlnek, addig elkészítjük a krémeket.

A konyakmeggyes krémhez 4 evőkanál lisztet elkeverjük egy kis tejjel, a többi tejet felforraljuk, majd a lisztes keveréket belekeverjük, és sűrű krémmé főzzük, hűlni hagyjuk. A szobahőmérsékletű margarint elkeverjük a 20 dkg porcukorral, majd összekeverjük a két masszát. Az 5 tojásos piskótát 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A meggyet belekeverjük a krémbe, hozzáadjuk a rumaromát, és lazán belekeverjük a piskótakockákat. A 10 tojásos piskótát 2 lapra vágjuk és megtöltjük ezzel a krémmel. 2 órára betesszük a hűtőbe.

A vaníliás krémhez felforralunk 5 dl tejet, 3 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 2 dl hideg tejjel és összefőzzük, kihűtjük. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverjük, a két krémet habosítjuk, vanília-aromával ízesítjük. Felverjük az 5 dl tejszínt.

1 sárga piskótalapra a vaníliás krém felét rákenjük, majd a fele tejszínt. Erre rátesszük a barna piskótalapot, a krém másik felét, a tejszínt, és a sárga piskótával zárjuk.

A torta összeállítása: felverjük habnak a 2,5 dl tejszínt. A konyakmeggyes torta szélét levágjuk, és az egészet nagyon vékonyan bevonjuk a tejszínnel.

Porcukorral megszórt gyúródeszkán kisodrunk 1 kg cukormasszát, vagy marcipánt. Sodrófára feltekerjük, és bevonjuk vele a tortát. Széleit elsimítjuk, levágjuk a lelógó részeket, félretesszük.

A vaníliakrémes torta széleit is levágjuk. Átlósan kettévágjuk. Az egyik felét vékonyan bekenjük tejszínhabbal, és a kisodrott, maradék cukormasszával ezt is bevonjuk (a másik felét megehetjük a tortának).

Az alsó tortára a képen látható módon ráillesszük a háromszöget, aminek a helyét gyengén vizes ecsettel lekenünk, hogy jól tapadjon.

A felső torta marcipán bevonatját kb. 2 cm-es távolságokban vonalzóval élt nyomunk bele. Ezt átlósan is megcsináljuk. A vonalak találkozását szívószállal kilyukasszuk, amibe ehető dekorgyöngyöt teszünk.

A maradék marcipánból ökölnyi darabot megszínezünk kékre. Kis diónyi darabból rudakat sodrunk. Ugyanezt a fehérből is megcsináljuk. Kettőt összefonunk, és körben díszítjük a tortát. A megmaradt kék masszát vékonyan kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Feltekergetjük, egymáshoz illesztjük a szirmokat, és a képen látható módon rózsákat készítünk belőle.

Fehér marcipánt megszínezünk zöldre a levelekhez és a bokrokhoz. Az alsó torta virágos mező részére több kis diónyi zöld masszát bokor alaknak ráhelyezzünk. A megmaradt zöld masszából habszedő kanálon átnyomjuk a marcipánt, majd késsel szépen le tudunk venni a kanál domború részéről. Ezeket ráillesztjük a bokrokra. Ugyanígy készíthetünk fát is. Ráhelyezzük a marcipánlapra a figurákat, ne feledjük, hogy ezek alatt is gyengén megvizezzük a torta felületét a tapadás miatt.

A kókuszreszeléket 1 késhegynyi zöld ételpasztával megszínezünk, ez a fű. A fűvel megszórjuk a lapot.

Kevés keményre vert tejszínhabot megszínezünk ételfestékkel, ebből virágokat nyomhatunk a fűre, bokrokra, fákra.

És kész a mű.

Megjegyzés
A hosszú leírás senkit ne ijesszen el, bonyolultnak tűnik, mégis egyszerű az elkészítése! A receptet és a fotót Iluska9 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Tepsiben sült göngyölt csirkemell
Recept
Egyszerű

Tepsiben sült göngyölt csirkemell

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Fonty szerző profilképe

Fonty

Battenberg-szelet
Recept
Rafinált

Battenberg-szelet

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hercegnőburgonya házilag
Recept
Egyszerű

Hercegnőburgonya házilag

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi naptár vajas kekszből
Recept
Egyszerű

Ehető adventi naptár vajas kekszből

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Póréhagyma-krémleves
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Tepsiben sült göngyölt csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Tepsiben sült göngyölt csirkemell

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Fonty szerző profilképe

Fonty

Battenberg-szelet recept
Recept
Rafinált

Battenberg-szelet

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hercegnőburgonya házilag recept
Recept
Egyszerű

Hercegnőburgonya házilag

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi naptár vajas kekszből recept
Recept
Egyszerű

Ehető adventi naptár vajas kekszből

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Póréhagyma-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves  recept
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás recept
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr recept
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell recept
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini recept
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.