Megmossuk és szárazra töröljük a húst és a zöldségeket. Felvágjuk a káposztát, kifacsarjuk a citrom levét és finomra aprítjuk a koriandert.
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. Sütőpapírt teszünk egy tepsibe, és rátesszük a felvágott krumplikat. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd cayenne borssal és sóval fűszerezzük. Nagyjából 20 percig sütjük, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.
Egy második tepsibe vagy hőálló tálba beleöntjük a citromlevet, és megszórjuk a korianderrel. Hozzáadunk egy kis olívaolajat, megsózzuk és megborsozzuk, majd jól összekeverjük, aztán félre tesszük.
Egy kis olívaolajat hevítünk egy serpenyőben. Amikor az olaj forró, beletesszük a csirkemelleket, majd mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, vagy addig, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben mindkét oldalát megsózzuk.
Amíg a csirkék sülnek, egy keverőtálban összekeverjük a majonézt, a chipotle szószt egy kevés olívaolajjal és egy evőkanál vízzel. Óvatosan megsózzuk és megborsozzuk. Jól összekeverjük, és tálalásig félretesszük.
Amikor a csirkemellek már aranybarnára pirultak, a serpenyőből átrakjuk a citromos – korianderes tepsibe. Meglocsoljuk a szósszal a filéket, ezután letakarjuk az alufóliával, és a sütőbe tesszük 15 percre.
Amíg a csirke sül, ismét felhevítünk egy kevés olívaolajat a serpenyőben, és megpároljuk benne a kelkáposztát. Megsózzuk és megborsozzuk.
A csirkemelleket a kelkáposztával tálaljuk, meglocsolva a citromos – korianderes lével, amiben a csirke sült. A pikáns krumplival és a chipotle – majonéz szósszal körítjük. Jó étvágyat!
A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.