Elkészítés: A tésztához egy tálban összekeverjük a rozs- vagy zabkorpát, a tojást, a sót, a cukrot és az olvasztott margarint. A 3 dl búzalisztben elkevert élesztőt, majd a maradék lisztet is fokozatosan a keverékhez adjuk. A jól összegyúrt tésztát kis ideig kelni hagyjuk, majd kis (fél-1 cm-es) golyókat formázunk belőle. A gombócokat tovább kelesztjük.
A krumplis péphez a krumplikat meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Egy lábast megtöltjük annyi vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Miután megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a feldarabolt margarint, sózzuk. Pépesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet úgy, hogy a keverék se túl sűrű, se túl híg ne legyen.
A megkelt gombócok tetejét beborítjuk a krumplis keverékkel. Kb. 15 percen át 225 fokon sütjük. A kész “puffancsokat” olvasztott margarinnal megkenjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.