A pizzás party csavarthoz langyos laktózmentes tejbe beletesszük az élesztőt, a kristálycukrot, kevés lisztet szórunk a tetejére majd várunk 5 percet amíg felfut a tálban. A lisztet, sót, vajat, laktózmentes tejfölt összekeverjük, majd beleöntjük az felfuttatott élesztőt, és 10 percig dagasztjuk. A kész tésztát pihenni hagyjuk.
Pihentetés után átgyúrjuk, majd 4 felé osztjuk.
A tésztákat egyforma kör alakúra nyújtjuk ( kb. 32 cm).
Megfelelő tepsi méretbe helyezzük az első lapot. A pizzakrémet összekeverjük egy kevés ketchuppal és oregánóval, a tésztára kenjük, majd a sonkával és a reszelt sajttal meghintjük. Rátesszük a következő tésztalapot. Ezt háromszor elvégezzük, a negyedik tésztalappal lefedjük.
A kör közepére teszünk egy féldecis poharat, ügyelve arra hogy ne vágjuk át vele a tésztát. Éles késsel a pohártól kiindulva 16 szeletet vágunk. Két szeletet megfogunk és óvatosan, kifelé kétszer megcsavarjuk, a végüket összenyomjuk. Ezt folytatjuk addig, amíg mindegyik szelettel készenleszünk. Egy szép csillag alakot kapunk a végén.
A süteményt a felvert tojássárgával megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk. Légkeveréses sütőbe 160°C-on, hagyományos sütőben 180°C-on, 25-30 percig sütjük. Ha szép aranybarna a teteje, akkor van készen a sós süteményünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.