A zsíros sós sütik elkészítéséhez a zsírt, a lisztet, a tejfölt, egy tojást, a sót és a sajt felét egy tálba tesszük.
Belemorzsoljuk az élesztőt, majd a hozzávalókat összegyúrjuk.
A tésztát ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 1,5 cm vastagságúra, majd a tetejét megkenjük egy felvert tojással.
A nyújtott tésztát ezután két részre osztjuk. Az egyik részből sajtos pogácsát készítünk, a másikból sajtos-köményes rudacskákat.
A tészta egyik felét pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a pogácsák tetejére egy-egy csipet reszelt sajtot teszünk.
A tészta másik felét éles késsel feldaraboljuk rudacska formákra.
A formákat is a tepsibe tesszük, tetejükre sajtot és köménymagot teszünk.
A süteményeket 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt, szép barnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.